Història

La història del Club Bàsquet Sant Antoni s’inicia a principis de juliol de l’any 2003 quan després d’una reestructuració de la secció de bàsquet de l’ Escola Pia de Sant Antoni (EPSA), els equips en edat no escolar queden exclosos de l’organigrama esportiu de l’ escola.

És en aquell moment quan algunes de les persones que havien format part d’aquells equips, jugadors, entrenadors i pares, decideixen unir forces i engegar un projecte que a diferència de l’anterior, gaudiria de plena autonomia e independència en la seva gestió i quedaria definitivament desvinculat de l’ Escola Pia de Sant Antoni.

Com tots els inicis, aquells van ser uns mesos durs i complicats. Fer néixer un club del no res, resultava un objectiu ambiciós però farcit d’inconvenients, traves i problemes. Sense una estructura jeràrquica definida, uns equips desmembrats i una de les coses més importants, sense una pista de joc on poder entrenar i competir, feien que el futur esdevingués com a mínim complicat. No obstant, i gràcies a la voluntat d’aquelles 8 persones i de tot un col·lectiu de jugadors, entrenadors, pares i amics, que van creure en aquell projecte i van ajudar a fer-lo realitat, la temporada 2003-2004 naixia oficialment el Club Bàsquet Sant Antoni (CBSA).

La pista poliesportiva de les Tres Xemeneies, al barri del Poble Sec, passaria a ser la nostra casa, i en ella, 5 equips van ser els primers en conformar l’estructura esportiva d’aquella primera temporada. Des d’aleshores, s’ha intentat fer un lloc dins el barri del Poble Sec, tant en l’aspecte esportiu com en el social i cultural.

El que no ha variat des dels nostres inicis son les ganes de seguir creixent dia a dia en un gran ambient entre tots els nostres equips i jugadors. Uns quants anys després, aquell projecte que l’any 2003 semblava una utopia, ara és una realitat. A finals de juny de 2012 el club passa a anomenar-se Club Bàsquet Sant Antoni-Poble Sec (CBSAPS), i comença a treballar en un projecte de bàsquet diferent i no només a nivell esportiu, sinó amb la voluntat d’impulsar l’esport del basquetbol, en els seus valors socials i educatius com a esport d’equip i per tant com una evolució del concepte “l’esport com el gran complement educatiu”.

Així doncs a tots aquells que encara no ens conegueu us convidem a que ho feu i ens visiteu a la pista de les Tres Xemeneies. Viu el Club!